PERUZA ieviesīs kobotu tehnoloģijas Akraborg | PERUZA

Share This Post

Latvijas uzņēmums PERUZA, kas izstrādā robotizētas ražošanas iekārtas, sadarbībā ar Islandes IT uzņēmumu EFLA piegādājis automatizēto pakošanas un paletizācijas līniju zivju konservu ražotājam  Akraborg (Islande).

 

Akraborg vajadzībām izveidota līnija, kas nodrošinās 30 miljonus produkcijas iepakojumu gadā. Latvijas uzņēmums PERUZA piegādās pakošanas kobotus (collaborative robot) un paletizācijas risinājumus, savukārt EFLA, kā vadošais sadarbības partneris, nodrošinās statistikas un datu savākšanas sistēmu.

Kobotu izmantošana ļaus operatoriem un robotiem strādāt vienā komandā, neapdraudot cilvēku drošību. Rezultātā plānots  palielināt uzņēmuma pakošanas jaudu vismaz 2 reizes.

Zivju produktu ražošanas līnija sastāv no vairākiem kobotiem un paletizācijas robota un ir tikai pirmais posms apjomīgam automatizācijas projektam Akraborg ražotnē, kuru plānots noslēgt 2021. gadā.  Sadarbības  līgums starp PERUZA un EFLA tika noslēgts 2021. gada martā.

PERUZA Pārdošanas daļas vadītājs Guntis Dlohi: “Esam gandarīti, ka ir izdevies pirmajiem Latvijā ieiet šajā perspektīvajā kobotu automatizācijas nišā – aģentūra Transparency Market Research prognozē, ka kobotu segments ražošanas iekārtu automatizācijā 2024. gadā pasaulē varētu sasniegt 95 miljardus dolāru.“

Bundžu iepakošanas un paletizācijas līnija ir aprīkota ar statistikas un monitorēšanas sistēmu, kas sniegs ražotnes vadībai tiešsaistes pārvaldību par ražošanas procesu. Tādējādi tiks samazināti produkcijas zudumi  un palielināta ražošanas kapacitāte. Iekārtas operatoram ir iespēja iestatīt dažāda veida iepakojumu izmērus un to kombinācijas, savukārt kobotu izmantošana ļauj strādāt pārī ar operatoru  pieprasījuma “pīķa” laikā. Kobotu iekļaušana automatizācijas procesā sniedz vairākas priekšrocības, ļaujot izmantot mazāku operatoru skaitu un vienkāršojot sistēmas uzturēšanu.

 

PERUZA kopš 1991. gada nodarbojas ar ražošanas iekārtu izstrādi  pārtikas nozarē. Aptuveni 50% no uzņēmumā realizētajiem projektiem aizņem zivju apstrādei paredzētas ražošanas iekārtas,  35% sastāda robotizēti pakošanas un paletizācijas risinājumi, bet pielāgoti risinājumi pārtikas ražošanai sastāda ap 15% no PERUZA projektu portfeļa. PERUZA realizējusi 1500 projektus  vairāk nekā 20 valstīs.

 

 

Informāciju sagatavoja Guntis Dlohi, mob.nr. 29258562

 

https://peruza.com/

https://www.efla-engineers.com/

https://akraborg.is/

https://www.transparencymarketresearch.com/collaborative-robots-market.html

 

Get your free product catalogue now!

Sign up to receive our newsletter about the most recent projects and more, and instantly receive our product catalogue in your inbox!

We take your privacy very seriously and will only use your submitted data as described in our privacy policy.

More To Explore

Get your free product catalogue now!

Sign up to receive our newsletter about the most recent projects and more, and instantly access our full product range catalogue which includes detailed information of all our base products and solutions! 

We take your privacy very seriously and will only send the occasional newsletter about our company, the most recent projects and more. You can opt out any time.

To provide a better service to you our website uses cookies. Learn more in our Privacy Policy.